Kippenvelmomentjes – een oprecht dankjewel!

“Gildefeest in Liessel, een week of twee na het bekend worden van de nieuwe koning”

Dat idee begon een jaar of drie geleden te borrelen bij enkele leden van het Sint Hubertus Gilde. Ondertussen is dit idee op 7 & 8 september werkelijkheid mogen worden en is dat wat we voor ogen hadden helemaal gelukt!

Een schitterend ogend dorp met de bogen die zijn blijven staan, een prachtig wedstrijdterrein op de Smeltkroes, een geweldig mooie optocht, het Liesselse Jeugdgilde, het bezoek van onze Poolse vrienden van het Sint Hubertus Gilde uit Wloszakowice, perfecte weersomstandigheden en een grote mate aan saamhorigheid en verbroedering…. Zomaar een greep uit de vele hoogtepunten van ons Gildefeest.

Het Koningschieten en Bogenfeest mogen wij ook noteren als een editie voor in de boekjes. Een zonovergoten drukbezochte maandag op het schietterrein, waar Jan en Anita Verberne zich na het 189 e schot het nieuwe koningspaar van het Sint Hubertus Gilde mogen noemen voor de komende 4 jaar.

Op dinsdag en woensdag hebben we maar liefst 30 prachtige bogen bezocht. Van groot tot klein, traditioneel en modern: het zag er schitterend uit! De ontvangst van alle buurten waren overweldigend en buitengewoon gastvrij.

De afgelopen weken waren erg bijzonder, zowel voor het Sint Hubertus Gilde als voor de Liesselse gemeenschap. De saamhorigheid van de buurten voor, tijdens en ook na het bogenfeest en jullie grote belangstelling tijdens ons Gildefeest heeft ons enorm goed gedaan. Niet alleen “Hulde aan de Koning”, maar vooral “Hulde aan Liessel”.

We hebben samen laten zien dat het Sint Hubertus Gilde leeft in Liessel. Dank hiervoor!

De saamhorigheid en verbroedering die jullie de afgelopen weken hebben meegemaakt zijn het fundament van tradities in het dorp én de toekomst van het Sint Hubertus Gilde.
Om deze tradities en toekomst te waarborgen staan wij dan ook open voor nieuwe gildebroeders die een onderdeel willen zijn van deze toekomst en deel uit willen maken van ons broederschap.

Wil jij met het Sint Hubertus Gilde op pad en bijvoorbeeld te vendelen, een bazuin te blazen of te (kruisboog)schieten op Gildefeesten of tijdens andere activiteiten? Meld je dan gerust bij een van onze leden of neem contact op met onze hoofdman (voorzitter) Hans van Someren via 06 – 53 21 72 38.

Wij gaan nog even nagenieten van al het moois dat er de afgelopen weken op ons is afgekomen. In ieder geval tot snel!